“Mijn naam is Marianne van Loon. Ik werk sinds 2001 in deze praktijk.
In 1984 ben ik begonnen met de opleiding tot verpleegkundige (in-service opleiding tot A-verpleegkundige) in het voormalige Willem Alexander Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.
Na mijn diplomering heb ik op de afdeling gynaecologie/obstetrie van het JBZ gewerkt en heb ik nog een periode als “Verpleegkundige in de wijk” ervaring opgedaan.

Om de huisartsenzorg beter te leren kennen ben ik in 2001 als doktersassistente begonnen in deze praktijk. De functie praktijkverpleegkundige in de huisartsenzorg bestond destijds nog nauwelijks. Mijn doel was om deze functie in onze praktijk te creëren en te ontwikkelen. In 2006 ben ik aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven de opleiding tot praktijkverpleegkundige gaan volgen. Sindsdien werk ik als Praktijkverpleegkundige en begeleid de groep patiënten met een chronische aandoening als astma, COPD, Diabetes (suikerziekte) en hart- en vaatziekten. In samenspraak met de huisarts en de patiënt in kwestie wil ik graag zijn/haar gezondheid optimaliseren. De intensieve en regelmatige contacten die ik met de patiënten heb geven mij veel voldoening.

Met een groter team en door toename van de organisatorische druk ontstond de behoefte aan een Praktijkmanager. Deze functie zie ik als een nieuwe uitdaging.
Sinds 01-01-2019 ben ik naast mijn huidige functie als Praktijkverpleegkundige ook Praktijkmanager. Dat betekent dan ik minder spreekuur doe en dat ik meer achter de schermen aan het werk ben.
Mijn collega Sandra zal een aantal spreekuren van mij overnemen. U kunt er op rekenen dat u bij haar in goede handen bent.”

Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag.

Marianne van Loon