LJH Hoeve

“Mijn naam is Lammert Hoeve. Ik ben in 2008 afgestudeerd als huisarts, en in 2013 heb ik deze praktijk overgenomen. Ik heb het hier ongelooflijk naar mijn zin, met u als patiënten. De mensen hier kunnen wellicht voor buitenstaanders soms wat stug overkomen, maar zijn echt hartstikke warm. Ik heb dit gemerkt tijdens mijn ziekte, maar ook daaromheen, als de mensen me vroegen hoe het met mij ging, of met de kinderen. Ik geniet van mijn vak, en dat komt voornamelijk door u allen.

Ik ben ook opleider, dat wil zeggen, dat ik jonge artsen begeleid tijdens hun specialisatie tot huisarts. Dit houdt mijzelf scherp, en geeft mij de kans om de toekomst van ons vak mede te verzekeren, en de juiste accenten aan te brengen.

Sinds 2016 ben ik ook bestuurslid van de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen (VPHuisartsen of VPH), die zich hard maakt voor het behoud van de kernwaarden van ons vak. Wij geloven in kleinschalige zorg, dicht bij de patiënt, waarbij de dokter de kennis van de patiënt en zijn omgeving kan gebruiken om de patiënt te behandelen. Wij zijn immers de dokters die u en uw naasten gedurende lange tijd bij staan, en bij ons bent u bekend, zowel bij de assistente als bij de praktijkondersteuners als de huisarts. Wij willen voorkomen dat de zorgverzekeraar op de stoel van de huisarts komt te zitten, maar ook dat er praktijken van 10.000-20.000 patiënten de norm worden, zodat we onze patiënten niet meer kennen, en de context verloren gaat. Dan hebben we geen huisartsen meer, maar kleine ziekenhuisjes.

Dit alles betekent dat ik wel wat minder spreekuur doe dan voorheen. Maar het is voor de goede zaak, en dokter Ketelaar helpt mij geweldig om toch de continuïteit te bewaren, waar ik dan tijdens mijn afwezigheid voor strijd. Ik hoop op uw begrip hiervoor.

Het is mij een eer om uw huisarts te zijn, en dank u voor het vertrouwen dat u in mij stelt. Tot ziens op de praktijk.”

Aanwezig op: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag.