“Ik ben Ingrid van Aert. Ik werk als Praktijkondersteuner GGZ in de praktijk van dokter Hoeve. Daarnaast werk ik ook nog voor een andere praktijk.

Ik woon met mijn vriend en katten in Made. Na het afronden van de opleiding HBO verpleegkunde heb ik ruim 10 jaar binnen de specialistische GGZ gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige. Ik heb veel ervaring opgedaan in het werken met (complexe) psychiatrische problematiek, vooral op diverse opname afdelingen en dagbehandeling. Sinds 2015 heb ik de overstap gemaakt naar de huisartsenpraktijk en heb ik de specifieke opleiding POH GGZ gevolgd.

Het werken met veel verschillende mensen en problematieken maakt voor mij dit werk leuk en elke dag weer boeiend. Ik vind het een uitdaging om in elke situatie de best passende zorg te vinden. Mijn manier van werken is betrokken en met oprechte interesse. Ik vind het mooi om mensen te mogen ondersteunen bij hun herstel, wat ieder op zijn eigen manier doet! Ik maak daarbij graag gebruik van ieders eigen kracht. En dat in de vertrouwde omgeving, op een laagdrempelige manier, in samenwerking met uw huisarts.

Voor veel mensen is het een nieuwe functie in de praktijk en vaak spannend om deze hulp te zoeken. Daarom wil ik u graag wat meer vertellen over wat ik doe en wat u kunt verwachten als u bij mij komt.
Als POH GGZ kan ik u ondersteunen bij bijvoorbeeld spanningsklachten, somberheid, angstklachten of werkstress. Ook voor andere klachten zoals relatieproblemen, rouw en verlies of het omgaan met lichamelijke klachten kunt u bij mij terecht. Daarnaast begeleid ik bepaalde groepen mensen met langer bestaande, stabiele psychische problematiek.
Voordat u bij mij komt, gaat u altijd eerst even langs de huisarts. Vervolgens in het eerste gesprek brengen we samen de klachten en vragen in kaart. Hierbij maak ik gebruik van vragenlijsten. Mogelijk bespreken we ook de geschiedenis van uw klachten en wat u zelf al geprobeerd heeft. Hierna adviseer ik u over een aanpak van de klachten en bekijken we samen wat u hierbij nodig heeft. Dit kan betekenen dat ik zelf kortdurende ondersteuning bied, door middel van gesprekken eventueel aangevuld met een online behandeling. Ik werk samen met diverse disciplines binnen de zorggroep (Zorroo), en er zijn mogelijkheden voor het volgen van een groepstraining. Indien nodig kan ik u ook adviseren over een vervolgtraject bij een andere hulpverlener. Uiteraard is een eventuele doorverwijzing altijd in overleg met u en zijn mijn gesprekken vertrouwelijk.

Kan ik iets voor u betekenen? Herkent u zich in bovenstaande of andere klachten van psychische of sociale aard? Dan ontmoet ik u graag een keer op de praktijk! ”

Aanwezig op: maandag, donderdag en even weken vrijdag

Ingrid van Aert